Van 19 tot en met 21 augustus mochten alle kinderen uit Rotterdam Schiebroek en Hillegersberg op huttenbouwkamp bij Natuurtalent. Pakje Plezier was gevraagd 2 workshops te verzorgen, zodat de kinderen even rustig konden zitten en bijkomen van het timmeren.

Totemvlaggen

De eerste dag hebben we totemvlaggen gemaakt. Alle kinderen maakten hun eigen vlag, allemaal op hetzelfde formaat. Vervolgens heb ik ze aan elkaar gezet en een achterkant gegeven. Het was even een klusje, maar dan heb je ook wat. De volgende dag waren alle groepen blij verrast met het eindresultaat.

Betonplug weven

Tijdens de tweede dag stond er een Pakje Plezier klassieker op het programma; het weven van een betonplug. Een kleine activiteit. Leuk als tussendoortje. Vooral populair bij de jongere meisjes die wel even klaar waren met timmeren. De meiden waren zo blij met het resultaat, dat ze er niet over peinsden om de betonpluggen aan hun hut te spijkeren. Alle betonpluggen zijn direct mee naar huis gegaan…

Huttenbouwdorp

De eerste editie van dit huttenbouwdorp was een groot succes. De sfeer was goed. De kinderen enthousiast. Ze waren trots op hun hut mét totemvlag. De ervaring van medewerkers van Dock en Thuis op Straat spat er vanaf. Wat een kanjers! Volgend jaar weer….

Wil je thuis ook wel eens een betonplug weven? Dat kan! Via de webwinkel kan je een Pakje Betonplug bestellen.