Tips voor OPVALLENDE surprises

20 november 2022

Sinterklaas is weer in het land. Voor velen van ons betekent dit cadeautjes kopen. Gedichten én surprises maken. Maar ja, wat voor surprise… Liefst natuurlijk een surprise, die iedereen zich later herinnert als mooi, origineel en creatief. Alleen, hoe doe je dat? Ter inspiratie heb ik een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet.

Super groot

Maak een extreem grote surprise. Deze strategie werkt vooral voor kinderen. Groot = cool. Maar als je niet oppast, doe je opeens mee aan een wedstrijd ‘Wie heeft de grootste?’ Leuk zolang het feest duurt. Daarna zadel je iemand op met een levensgroot legopoppetje. Te groot om gemakkelijk mee naar huis te nemen. Te indrukwekkend om weg te gooien, dus staat het nog zeker een maand lang hopeloos in de weg.

Vies of rommelig

Onder het mom ‘je moet er wat voor over hebben’ laat je de ontvanger graaien in pindakaas, stroop of zakken vol confetti. Is dit leuk? Mwah… Denk dat het vooral in de smaak valt bij kleine jongens. Een vieze surprise kan eigenlijk alleen als het feest bij jou thuis gevierd wordt.

Perfect

Knutsel iets wat niet van echt te onderscheiden is. Wat dat iets is, maakt niet eens zoveel uit. Een mooie schoen, spaarpot of Sinterklaas, het kan allemaal. Ideaal voor perfectionisten. Het nadeel? De perfecte surprise staat er niet zomaar. Dit kost al snel véél tijd en geld om te maken. En als je ambitieniveau zo hoog ligt, valt het resultaat al snel tegen. Maar als het lukt, dan heb je ook wat!

Lekker moeilijk

Een klassieker: zorg dat de ontvanger heel lang bezig is voordat hij het cadeautje kan uitpakken. Pak je cadeau goed in, liefst in plastic. Leg het daarna in een mal en giet er gips bij. Laat het gips uitharden en klaar! Hetzelfde principe kun je ook toepassen met water wat je invriest. Eventjes grappig. Daarna super irritant, want je zit met zijn allen tijden te wachten…

Origineel

Blink uit in originaliteit. Associeer er op los. Welke hobby’s, eigenschappen en eigenaardigheden heeft de ontvanger? Denk out-of-the-box. Dit jaar geen paard, voetbalveld, hockeystick of legoblok. Wat zou hij wel eens wat meer mogen doen? Wat zou haar helpen? Een monster of robot met een bepaald thema kunnen altijd. Maak bijvoorbeeld een koekjesmonster voor iemand die van bakken houdt óf voor iemand die het liefst de hele dag door koekjes opeet.

Trendy

Ken je degene waarvoor je een surprise moet maken niet zo goed of is de relatie niet al te best? Dan is het oppassen geblazen met de originele surprise. Houd het veilig. Doe iets met de laatste trends. Maak bijvoorbeeld een smiley, eenhoorn, of (fortnite) lama.

En dan nu, aan het werk met je surprise

Nu je dit gelezen hebt, slaap je een nachtje over de bovenstaande ideeën en kies je de strategie die het beste past bij jou GEWELDIGE surprise. Pak een bak pepernoten, zet een Sinterklaas muziekje aan en… begin.

Goede materialen zijn het halve werk

Welke optie je ook kiest: goede materialen zijn het halve werk. Bewaar lege verpakkingen, dopjes, netjes etc, die je anders in de prullenbak zou gooien. Dit soort spullen komen altijd van pas. Heb je ijzerdraad, satéprikkers, tiewraps, plakband, ducktape, dubbelzijdig tape, een nietmachine of een lijmpistool in huis? Trek ze uit de kast en gebruik ze! Kies je voor de originele surprise? Breng dan eens een bezoek aan de kringloopwinkel. Zoek een paar goedkope en grappige spulletjes die passen bij je thema. Is je vader dol op koken? Meestal liggen er bakken vol met vorken en messen. Combineer dit met een ouderwets jaren ’70 kookboek en je komt een heel eind….

Papier maché of niet

Papier maché hoort natuurlijk bij Sinterklaas. Het is een heerlijke techniek als je ruim op tijd start, uren de tijd hebt en het geen probleem vindt als het geklieder wordt. Ideaal om de prefecte surprise van te maken. Maar het kan ook anders. Je kunt de basis ook maken van een paar lege verpakkingen die je aan elkaar plakt. Deze bekleed je met papier of een restje behang. Ja, je krijgt al snel een wat hoekig resultaat. Helemaal niet erg als dit past bij je idee. Robots zijn nou eenmaal vaak vierkant…

Bezoek een workshop

Heb je nog steeds stress na het lezen van het bovenstaande? Overweeg een surprise workshop. Op steeds meer plaatsen vind je creatieve mensen die surprise middagen aanbieden. Voor een vast bedrag mag je spullen pakken en krijg je hulp en advies. Gemakkelijk en gezellig!

En het belangrijkste…

Het is maar Sinterklaas. Het gaat om het gebaar. Het belangrijkste is dat de ontvanger van je surprise ziet dat er tijd en aandacht aan besteed is. O ja, je mag me altijd bellen of mailen voor een peptalk of advies.

Ben ik nog iets vergeten? Heb je een aanvulling? Stuur me een bericht. Ben je nog op zoek naar cadeautje of materialen om mee te knutselen? Kijk in de webwinkel!

[/et_pb_column]