Over pakje Plezier

Onze missie: iedereen zijn eigen kunstwerk

Met een knutselpakket van Pakje Plezier haal je alles in huis om lekker te fantaseren, je creativiteit te ontwikkelen en samen plezier te maken. Zo mailde een moeder: ‘Onze dochter Louise (8 jaar) kreeg de doos en begon aan het project, snapte er eerst niets van, wist de eerste 3 minuten niet wat ze ermee aan moest, ging wat proberen en ging vervolgens helemaal los met haar fantasie! Bijzonder hoeveel kanten je op kan!’ En dat is precies het doel van onze knutselpakketten!

Een sociale onderneming: duurzaam en sociaal

Naast een creatief is Pakje Plezier ook een sociale onderneming. Oftewel, een bedrijf wat goed is voor mens en milieu. In de praktijk betekent dit dat ik restmaterialen ophaal bij collega ondernemers. Deze spullen brengen ik daarna naar De Makerij Middin. Hier worden alle materialen op de juiste maat geknipt, gesneden, gevouwen en gerold door volwassenen met een verstandelijke beperking. Iedere medewerker heeft zijn eigen specialiteit. Marten knipt bijvoorbeeld alles op maat. Dick snijdt de vloerbedekking, Tom de klei. Rob telt stokjes, Rieka vult zakjes met kleine materialen, Christina rolt behang op, Anja vouwt de dozen en plakt hier wikkels omheen. Sun-Ham is een manusje van alles. Samen pakken we de knutselpakketten in. De medewerkers doen hun werk met veel plezier. Ze vinden hun werk extra leuk, omdat ze een product maken voor kinderen!

Webwinkel en winkels

Bestel je graag een cadeau of kinderfeestje online? Dan kan eenvoudig in onze webwinkel. Daarnaast zijn de knutselpakketten ook te koop bij allerlei winkels door het land. Pakje Plezier is verkrijgbaar bij toffe winkeliers die warm lopen voor originele cadeaus. Ze verkopen het liefst producten met een goed verhaal: producten die gemaakt zijn onder goede omstandigheden voor mens en milieu. Ben jij een (web)winkelier of ken je een winkelier die Pakje Plezier misschien wil verkopen? Aarzel niet en neem contact op! 

Pakket op maat

Voor winkels, bedrijven en onderwijsinstellingen levert Pakje Plezier groepspakketten op maat. Soms bestaat een groepspakket uit ‘veel van hetzelfde’. Jongerenwerkers uit de gemeente Medemblik hebben in de voorjaarsvakantie van 2020 bijvoorbeeld 150 kinderen een Pakje Plezier cadeau gegeven. Andere organisaties kiezen voor een bijzonder pakket dat speciaal voor hen wordt gemaakt. Zo hebben Plaswijckpark, De Speelfabriek en kinderkunstmuseum Villa Zebra en een speciaal knutselpakket laten ontwikkelen voor hun organisatie. Medewerkers van het Nederlands instituut voor radioastronomie (ASTRON) kregen in 2020 een speciaal bedrijfsgeschenk van Pakje Plezier door de brievenbus. Voor kinderopvangorganisatie Mundo zijn er groepspakketten samengesteld die passen bij de jaarthema’s en de leerdoelen van hun kinderdagverblijven en buitenschoolse opvanglocaties. Ook geef ik soms workshops en gastlessen, bijvoorbeeld bij de Art Brut Biënnale, De Doelen Studio, de Goede Herderschool, de Fatimaschool, kinderopvang De Speelboom, wijktheater De Buurvrouw en kinderkunstmuseum Villa Zebra.

Partners

Pakje Plezier werkt graag samen met allerlei bedrijven. Onze belangrijkste partner is vanzelfsprekend dagbesteding De Makerij Middin. Een andere onmisbare partner is de houtwerkplaats van Stichting Stunt: een leer- en werkbedrijf in Delft. Hier worden alle houten timmerkisten en auto’s gemaakt. Daarnaast zijn we bijzonder blij met alle bedrijven die materialen voor ons bewaren, onder meer: Akidia, Bibliotheek Bollenstreek, Blok’s Paperwork, By Ferial, Decorette, het Fotovakhuis, LetoLab, Meulman verf en behang, Naaicafé Caroline Vogel, Plaswijckpark, slagerij Dick van de Meer, Sonia Angulo Couture en meubelstoffeerderij Studio Nest .Andere bedrijven blijven liever anoniem. Meer lezen over het hoe en waarom van restmaterialen kan in het verhaal Hergebruik is duur(zaam).