Over Pakje plezier

Onze missie? Zoveel mogelijk mensen creatief bezig laten zijn. En dat met materialen die goed zijn voor mens en milieu!

het idee van pakje plezier

Met een knutselpakket van Pakje Plezier kan je lekker knutselen. Geen voorbeeld namaken, maar zelf bedenken wat en hoe je iets maakt. Gezellig samen aan de slag! Zo ben je lekker offline bezig en ontwikkel je, je creativiteit.

Hoe ik op dit idee kwam? Mijn dochter vergeleek een knutselpakket dat ze had gekregen eens met een doos Lego. Als je de uitleg netjes volgt, krijg je precies wat je verwacht: de afbeelding die voorop de doos staat. Voor mijn dochter had knutselen niets te maken met creativiteit, maar alles met perfectionisme.

Ik besloot een ander product te ontwikkelen. Een knutselpakket waarmee iedereen vanzelfsprekend iets unieks maakt . Een écht creatief knutselpakket.

altijd een verrassing

Onze knutselpakketten zitten bomvol restmaterialen. Dit is goed voor het milieu én extra leuk. De ‘gekke’ restmaterialen van kringloopwinkels en collega ondernemers roepen vragen op en prikkelen de fantasie. Wat was dit vroeger? Waarvoor werd het gebruikt? Wat zou ik hiermee kunnen maken? Bovendien stimuleert het kinderen om na te denken over de spullen die ze thuis weggooien. Zou ik dit ook nog kunnen gebruiken? Omdat de inhoud van ieder Pakje Plezier uniek is, blijft het altijd een verrassing wat je precies krijgt. Dat is dus extra leuk!

sociale partners

We werken nauw samen met dagbesteding De Makerij Middin. Hier werken volwassenen met een verstandelijke – en soms ook lichamelijke – handicap. Alle inpakkers hebben hun eigen specialisme. Marcel pakt de timmerkisten in. Marten knipt alles op maat. Dick snijdt de vloerbedekking, Tom de klei. Sylvia telt spijkers, Richard sorteert spullen op kleur en Rob sorteert op vorm. Rieka vult zakjes met kleine materialen, Christina rolt behang op, Anja vouwt de dozen en plakt hier wikkels omheen. Sun-Ham is een manusje van alles. Samen pakken we alle knutselpakketten in. De medewerkers van De Makerij zijn trots op hun werk!

Alle houten kisten en raceauto’s worden gemaakt bij Stichting Stunt: een sociale onderneming voor inwoners van Delft die door omstandigheden nog niet toe zijn aan een reguliere baan.

zakelijke partners

We zijn bijzonder blij met alle bedrijven die hun restmaterialen voor ons bewaren, onder meer: André’s Tapijthuis, Bibliotheek Bollenstreek, Etos Peppelweg, het Fotovakhuis, Hello Print, Kleiweg Tweewielers, LetoLab, MVRDV Architects, Naaicafé Caroline Vogel, Sonia Angulo Couture, Stichting Stunt en meubelstoffeerderij Studio NestWeet jij nog een organisatie die materiaal over heeft? Fijn als je contact met me opneemt!

Pakje Plezier is aangesloten bij Groene Zaken, een platform voor duurzame bedrijven.

wat klanten zeggen…

‘Mijn zoon van 9 is vanmorgen aan het boomhutpakket begonnen, zonder het knutselen is het al een feest om uit te pakken! Hij heeft er ruim 2 uur aan gewerkt en vond het super leuk omdat je alles zelf kan verzinnen. Eigenlijk wil ik zelf ook met een eigen boomhut pakket aan de slag.’

Loes

‘Met de knutselpakketten van Pakje Plezier kun je eindeloos bezig zijn en nieuwe materialen ontdekken. (…) Dat is wat deze knutselpakketten bijzonder maakt: ze dragen niet alleen bij aan je creativiteit, maar zijn ook nog eens ecologisch én maatschappelijk verantwoord.’

Antroposofie Magazine

‘Bedankt voor je snelle last minute reddingsactie. De pakketten waren een geweldig succes. Wat een leuk initiatief.’

Gaby

Knutselplezier

elin knutselt een slinger
workshop insecten knutselen
boomhut gemaakt met Pakje Boomhut bij Plaswijckpark