Eind november kregen 230 medewerkers van het Netherlands Institute for Radio Astronomy ASTRON een heel bijzonder bedrijfsgeschenk. Ze kregen voor Sinterklaas namelijk een speciaal pakketje van Pakje Plezier door de brievenbus. Hierin vonden ze verschillende restmaterialen en de uitdaging om hiervan kerstversiering te maken met als thema radio-astronomie. Met dit Sinterklaascadeau hoopte de directeur zijn medewerkers een leuke tijd te geven, alleen of samen met hun kinderen. Door samen te werken met Pakje Plezier werd gelijk aandacht gevraagd voor hergebruik van materialen. Een speerpunt van de organisatie.

Omdat ASTRON de zakjes snel wilde versturen, heb ik de hulp ingeroepen van leerlingen van het Passer College, afdeling B!TS. De leerlingen die deelnemen aan B!ts hebben een stoornis in het Autisme Spectrum, hebben last depressieve klachten en/of een angststoornis. Hiervan hebben ze zoveel last dat ze eerder zijn uitgevallen op school en langere tijd thuis hebben gezeten. B!ts helpt ze om stapje voor stapje weer naar school te gaan. Het opdoen van succeservaringen om zo zelfvertrouwen op te bouwen is hierbij heel belangrijk. Het netjes en snel vullen van de zakjes voor ASTRON is voor dit doel ingezet. De docent, de leerlingen en ik waren bijzonder blij met het resultaat, net als de opdrachtgever!

Heb je interesse in pakket op maat voor jouw organisatie? Wil je een bijzonder bedrijfsgeschenk? Aarzel niet en neem vooral contact op!