DIY: natuurverf maken

15 augustus 2022

Heb je moeite om je kinderen mee naar buiten te krijgen? Pak wat bakjes en potjes. Keer pas naar huis terug als ze allemaal vol zitten met natuurschatten: besjes, bramen, bloemen, modder, mos en… Thuis mogen ze er zelf verf van maken. Hoe? Dat mogen ze zelf bedenken. Prakken, mixen en kneuzen. Met of zonder water. Sommige materialen zijn gemakkelijk. Andere dingen worden nooit zo fijn dat je het als verf kunt gebruiken. Is dat erg. Nou nee, ook dat is het ontdekken waard!

Verven

Na 4 uur in het park lopen, materialen verzamelen en verwerken tot verf, waren we er klaar voor. We hadden een aantal potjes met natuurverf. Er kon geverfd worden. Voor de kinderen hoefde het alleen niet meer. Voor hen was het doel bereikt: de verf was klaar. Jammer maar helaas. Toch was de missie geslaagd: een fijne vakantiemiddag, waarin we veel geleerd hebben over de natuur om ons heen.

natuurverf in glazen potjes

Zoek je een knutselpakket om cadeau te geven? Kijk eens bij de knutselpakketten in de webwinkel. Pakje Boomhut en Pakje Toverstaf zijn extra leuk als je eerst naar buiten gaat om natuurschatten te verzamelen.