De laatste tijd sparen we thuis plastic dopjes. Als je hier eenmaal aan begint, zie je pas hoeveel flesjes er op straat liggen en hoeveel verpakkingen een plastic dop hebben. De verzameling groeit veel sneller dan ik had gedacht en misschien ook wel had gehoopt…. Maar als je dan toch een mooie verzameling hebt, kun je er maar beter wat leuks mee doen!

We maken er een sport van om kleine grappige plaatjes te zoeken in de krant, folders of tijdschriften. Die plakken we dan op de doppen. Vanzelfsprekend zou je ook kleine plaatjes kunnen tekenen. Vervolgens stoppen we alle doppen in een pot en trekken er steeds een. De doppen vormen de leidraad voor een verhaal. Je moet hierbij behoorlijk veel associëren en fantaseren om een nog enigszins logisch samenhangend geheel te krijgen. Je wil niet weten wat onze kabouter ondertussen al heeft meegemaakt….

Toen ik dit idee laatst op Facebook zette kreeg ik allerlei reacties. Het leuke was dat anderen nieuwe toepassingen zagen. Zo zou je dit idee ook op school kunnen gebruiken, bijvoorbeeld voor het maken van een opstel. Iemand anders opperde het eens te gebruiken bij een brainstormsessie, als alternatief voor Boomerang kaarten. Heb jij nog een ander idee? Laat het me weten. Ik ben benieuwd!